Az elmúlt évtizedben a gin mint ital, életérzés, ismét berobbant a köztudatba, a világ pedig soha nem látott lelkesedéssel fordul az új gin-reneszánsz felé. A régi nagy nevek, patinás lepárlók mellett kísérletező kedvű kalandorok, álmodozók és precíz szakemberek tűzték a zászlajukra saját receptjüket.

Mostanra több száz ginnel, tucatnyi típussal és évről évre változó divathullámokkal találkozhat minden érdeklődő. A kérdés most már nem az, hogy a gin tud-e elég izgalmas és sokoldalú lenni. A saját ízlésünk megtalálása közben a rendelkezésünkre álló lehetőségek zavarba ejtő mennyisége mellett nem könnyű eligazodni. Legtöbbünkben elképzelések és ízélmények kavarognak, amikor egy fűszernövény (pl. a fahéj) ízét valaki megemlíti, de egy olyan komplex ízvilágú ital, mint a gin mégis egyedi, sajátos formában jeleníti meg a sok féle fűszer és (gyógy)növény kombinációját.

Írásaimmal nem csak a gin palackokba szeretnék bepillantást adni, de a gin-kultúra terjesztését, az italhoz kapcsolódó történelem, érdekességek és hírek megosztását legalább ennyire szívemen viselem.

Bővítenéd a tudásod?

Üvegen belül

Kíváncsi vagy milyen fűszereket, gyümölcsöket és ritka növényeket találhatsz kedvenc ginedben? Szeretnéd az ital mellett annak történetét, legendáját, érdekességeit is megismerni? Az Üvegen Belül címke minden titkot felfed előtted!

Kultúra

Elmerülnél a gin történetében, múltjában és szívesen olvasnál arról, hogyan vált a borókával ízesített italból a világ egyik kedvence? Érdekel hogyan alakult ki a gin több száz év alatt az élet vizén és a Geneveren át? Akkor a Kultúra címke pont az, amit keresel!

KülVilág

Kíváncsi vagy mit gondolnak a gin-világ szereplői, formálói? Bepillantanál egy lepárlóba vagy a színfalak mögé, esetleg az érdekel milyen trendek és hatások formáljál a gint a jelenben? Akkor a KülVilág címkét keresd!

Tovább a cikkekhez