Villányi Gergő vagyok, fejlődni vágyó laikusként ugrottam fejest a ginek világába és mostanra érett meg írásos formában mindaz, amit olvastam, tapasztaltam. Nálam a hangsúly nem kizárólagosan, de főként egy-egy márka eredetén vagy legendáin van – mert a világban minden italnak, lepárlónak, alkotónak meg van a maga gyökere. A kíváncsiságban, az intuícióban és abban hiszek, amit egy új, akár váratlan felfedezés vagy találkozás izgalma hoz. Ebben benne van a várakozás, az első benyomás, a közös élmények és a látvány is. A külső és a belső egy ponton összeér, hiszen nem érjük be hosszú távon, csupán az egyikkel. Hangsúlyozni szeretném, hogy az ízlés szerintem egyéni, majdhogynem egyedi, hiszen leellenőrizhetetlen, hogy mindketten ugyanazt az élményt és ugyanazért találjuk-e meg. Vagy pont ezért találunk épp valami mást. Édeskés, fűszeres, gyantás, földes, citrusos vagy épp virágos? Erről nagyon érdekes beszélgetéseket lehet folytatni és rácsodálkozhatunk arra, hogy az érzetek, emlékek, asszociációk milyen színes kavalkádja veszi körbe az életünket.

Miről írok?

Minden egyes gin hosszas, kísérletezéssel teli alkotói munka, fejlesztés és csiszolás végeredménye, ez az erőfeszítés pedig főhajtást érdemel. Attól még, hogy nekem nem ízlett, nem biztos, hogy neked sem fog. Erről szól két közmondás is: De gustibus non est disputandum, „Az ízlésről nem lehet vitatkozni.” – mondja az első, De gustibus aut bene, aut nihil!, vagyis „Az ízlésről vagy jót, vagy semmit!” – szól a második.

Írásaimban igyekszem a márkákon és az ízen kívül sok más érdekességre is kitérni, hiszen a gin történelmével, összetevőivel kapcsolatban vagy a lepárlók, országok, trendek terén is nagyon sok izgalmas kérdés merül fel, ennél pedig csak az jobb, ha a válaszokat is megleljük rájuk. Így kaphatunk teljes(ebb) képet és úgy gondolom ez mind beletartozik a ginnel való találkozás élményébe. Nem osztok pontokat, nem akarok döntőbíró vagy megmondóember szerepében tetszelegni – viszont nagyon szívesen ajánlok. Az ízlés terén egyaránt öröm és lehetőség, hogy olyan sok féle van, Neked is azt kívánom, hogy találd meg azt az ízt, ami a legközelebb áll Hozzád!